Tandemugrásra készülök

Kedves Tandemutas / leendő Tandemutas! Az alábbiakban találsz néhány fontos tudnivalót, olvasd el mielőtt elindulsz hozzánk, hogy már az ide vezető út és a megérkezés is zökkenőmentes legyen!

FONTOS!
Az ugrók súlyhatára 95 kg és maximum 29-es BMI (Testtömeg index)
Tehát 95 kg súllyal nem lehetsz alacsonyabb 180 cm-nél.

BMI táblázat

Mivel ez a maximális biztonság érdekében van, szigorúan betartjuk. Ne legyenek kétségeid, ha úgy érezzük nem férsz bele, ráállítunk a mérlegre. Ha a megbeszélt időpontban a helyszínen derül ki, hogy nem férsz bele, nem jár vissza pénz!

Ezen képlet szerint számoljuk a testtömeg indexet:

BMI számítás képlete

Segítség a számoláshoz: A példában egy 176 cm-es 80 kg-os ember BMI-ét számítjuk ki. Ha a Te végeredményed nagyobb mint 29, nem tudunk biztonsággal lehozni a földre, tehát nem megyünk fel Veled ugrani.

BMI számítás minta

A jelentkezés menete:

Jelentkezni hétfőtől-péntekig 09.00-16.00. között lehet. A jelentkezéseket az érkezés sorrendjében fogadjuk. Ha fontos a dátum, javasoljuk, a mielőbbi lefoglalást, mert nem biztos, hogy az adott hétvégére még lesz szabad időpont. A tandemugró szezon általában május 1- október 31-ig tart. Ezen az időszakon kívül az időjárás változékonysága miatt nem garantáljuk a rendszeres üzemet, előfordulhat, hogy november 1 és április 30-között egyáltalán nem lehet tandemugrást végrehajtani. Az időpont egyeztetésnél ezt vedd figyelembe! Jelentkezhetsz telefonon, akkor egyből meg tudjuk beszélni a pontos időpontot, vagy jelentkezhetsz e-mail-ben is. Minden esetben szükségünk lesz az utalvány jobb alsó sarkában lévő utalványszámra, készítsd elő mielőtt jelentkezel! Minden jelentkezőt, aki e-mailben jelentkezik, visszahívunk és leegyeztetjük a pontos időpontot. A tandemugrás előtti este, ha úgy ítéljük meg, hogy az időjárás nem lesz megfelelő, mindenkit telefonon értesítünk és új időpontot beszélünk meg. repülőtér előjelző táblaA tandemugrás az őcsényi repülőtéren történik. Őcsény az M6-os autópálya 147-es kijáratánál a Gemenci Nemzeti Park szomszédságában található. A faluban repülőtér tábla jelzi, hogy merre menj.

A tandemugrás menete:

  • Megérkezés: Az őcsényi repülőtér II-es kapuján lehet bejönni, úgy, hogy a kapunál fel kell hívni a táblán látható telefonszámot és távolról nyitják a kaput. Mivel ez egy repülőtér, ez a beléptetési rendszer. Az út bal oldalán található parkolóban rakd le az autót és gyere oda az épülethez, ahol már várunk Téged/Titeket. (Ha az I-es kapuhoz érkezel, keresd a Hungary Skydive-os logót, az mutatja az irányt a II-es kapuhoz.) Hungary Skydive logo
  • Regisztráció: A megfelelő papírok kitöltése. Az utalványokat itt kérjük bemutatni. Nem vesszük el az utalványt csak bemutatni kell.
  • Várakozás: Nem biztos, hogy lesz, de ez nem egy egzakt tudomány. Az időjárás nem alkalmazkodik az egyeztetett időponthoz, így elképzelhető, hogy csúszás van. Még a nagy légijáratok is késnek időnként. Kérünk kezeld ezt türelemmel, megértéssel, mi azon leszünk, hogy ne legyen ilyen.
  • Felkészülés: A tandempilóta „szárnyai alá vesz Téged”, ő fog veled „repülni”, azaz ugrani és a levegőben végig a „szárnyai alatt tartani”. Megbeszélitek a tandemugrás menetét, ha maradt még kérdésed azt megválaszolja. Ezt követően átöltözöl.
  • Beszállás a gépbe, start: Az emelkedés a Gemenci Nemzeti Park felett kb. 15-20 perc, az ugrási magasság függvényében (3500-4000 m magasság) , majd ajtónyitás és ugrás.
  • A zuhanás után, (kb. 45 mp.) amikor kinyitotta a tandempilóta az ernyőt, kb. 5-7-perc nyitott kupolával ereszkedés után, földet érés, mosoly, öröm.
  • Az öltözőbe érve levesszük a hevedert, ha adtunk ruhát azt is és már csak az élmények újbóli megélése marad.
  • Könnyes búcsú, ami nem jelenti azt, hogy távoznotok kell, de a tandempilótát várja a következő utasa, akit „szárnyai alá vesz”. Ha gondolod maradj, étel-ital vár a büfében, nézd meg mások tandemugrását vagy az ejtőernyősök földet érését, örülünk Neked!
  • Távozáskor a kaput szintén távirányítással lehet nyitni, így szólj, mielőtt indulnál.

Ruházat: Olyan kényelmes, a mozgást nem akadályozó ruhában gyere, ami komfortos és nem fázol benne, lehetőleg sportcipőben. A földet érésnél, „fenék tájékon” a fű nyomot hagyhat, így aki kéri, annak tudunk adni tandemugróruhát, de ha nem zavar a fűnyom, ugorhatsz a saját ruhádban is.

Étel-ital: Éhgyomorra nem tanácsoljuk a tandemugrást és teli gyomorral sem. Mindkettő okozhat vérnyomás problémát, ami nem ideális. Nem végzünk alkoholtesztet, de ha valakin érződik/látszik az alkohol, azzal nem ugrunk.

Video: Ha rendeltél felvételt a tandemugrásról, azt a megadott e-mail címen a következő héten megkapod vágva, aláfestő zenével, profi módon. A lehetőségekről a tandemugrás árak oldalon találsz bővebb infót. Ezt meg tudod mutatni otthon a családnak (ha nem tudtak elkísérni), a barátaidnak, ismerőseidnek, kollégáidnak. És később te magad is megnézheted, megélheted újra a tandemugrás nyújtotta fantasztikus élményt.

Fotó: Ha fotót rendeltél a tandemugrásról, hozz magaddal pendrive-ot, mert akkor a helyszínen megkapod, vagy elküldjük emailben a letöltési linket. Biztonsági okokból saját fényképezőgép, kamera nem vihető fel az ugráshoz, de a földön annyi fotót, videofelvételt csinálhatsz, amennyi jól esik. Az ugrás után érdemes kicsit velünk maradnod a repülőtéren, így kívülről is megnézheted a többiek ugrását, a felszállást és az érkezést – ezekről készíthetsz saját eszközzel képeket, videókat.

Örülünk, hogy velünk ugrasz tandemet! Ha bármi hiányosságot látnál a tájékoztatóban vagy van még kérdésed, írj és válaszolunk, amint tudunk. Ha még nincs utalványod tandemugráshoz, gyorsan vegyél egyet itt: Tandemugrás árak és megrendelés >

Kérem a szolgáltatás igénybevétele előtt olvasd át az ÁSZF-et: Általános Szerződési Feltételek >